-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8285 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر فردي مرجع تقليد نداشته باشد، ولي احكام را از افراد مطلع سؤال نمايد، آيا اعمالش مثل نماز و روزه قبول است؟

1ـ عقيدة مسلمان به اصول دين بايد از روي دليل باشد، ولي در احكام غير ضروري دين بايد يا مجتهد باشد كه بتواند احكام را از روي دليل به دست آورد، يا از مجتهد تقليد كند، يعني به دستور او رفتار نمايد، يا از راه ا حتياط طوري به وظيفه خود عمل نمايد كه يقين كند تكليف خود را انجام داده است، مثلاً اگر عده اي از مجتهدين عملي را حرام مي دانند و عدة ديگر مي گويند حرام نيست، آن عمل را انجام ندهد و اگر عملي را بعضي واجب و بعضي مستحب مي دانند، آن را به جا آورد. پس كساني كه مجتهد نيستند و نمي توانند به احتياط عمل كنند، واجب است از مجتهد تقليد نمايند.[1]

2ـ اگر مكلف مدتي اعمال خود را بدون تقليد انجام دهد،در صورتي اعمال او صحيح است كه بفهمد به وظيفة واقعي خود رفتار كرده است، مثلاً بعضي از مراجع تقليد در ركعت سوم و چهارم نماز يك بار تسبيحات اربعه گفتن را كافي مي دانند و بعضي ديگر مي فرمايند سه مرتبه بايد گفته شود. مكلفي كه تقليد نكرده، اگر سه بار گرفته باشد، نمازش درست است؛ يا عمل او با فتواي مجتهدي كه وظيفه اش تقليد از او بوده، يا با فتواي مجتهدي كه فعلاً از او تقليد كند، مطابق باشد.[2]

بنابراين اگر نمي توانيد به احتياط عمل كنيد، واجب است از يكي از مجتهد هاي زنده تقليد نماييد تا اعمال تان درست باشد. آيات عظام فاضل لنكراني،بهجت، تبريزي، مقام معظم رهبري،شبيري زنجاني،وحيد خراساني، مكارم شيرازي، صافي گلپايگاني، سيستاني و ... و افراد مطلع كه ذكر كرده ايد، آن ها نيز از مراجع معظيم تقليد نقل ميكنند، اما از آن جا كه آن ها از مراجع مختلف نقل مي كنند، شايد نظريات مختلف مراجع، باعث اشكال در عمل شود، مگر اين كه مسايلي كه عمل مي كنيد، مورد اتفاق مراجع باشد، يا به احتياط نزديك تر باشد كه طبعاً نظر تمام مراجع تأمين شود. در هر حال براي اين كه دچار مشكل نشويد، به خصوص در مسايل مورد اختلاف مراجع، هر چه زودتر مرجع تقليد خود را مشخص كنيد.

[1] امام خميني، توضيح المسائل، مسئلة 1.

[2] همان، مسئلة 14.

[3] كهف (18) آية 49.

[4] آل عمران (3) آية 108.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.